Over ons

Pannenkoekentoen

Bij Reuvershoeve bereiden we echte ambachtelijke pannenkoeken. Maar wist u dat deze oer-Hollandse lekkernij al heel lang een speciaal plekje inneemt bij onze familie.

Dat zit zo.

Er was eens… Oma Westdijk. Ja, onze grootmoeder. Zij bakte vroeger in onze jeugd echt de allerbeste pannenkoeken. Haar geheim: ‘perfecte pannenkoeken bakken begint met het perfecte beslag’. Haar speciale pannenkoekenbeslag vormde de basis voor het geheime familierecept dat wij ook nu nog elke dag gebruiken in onze keuken.

Dik vijftig jaar geleden besloot oma de unieke smaak van haar pannenkoeken met iedereen te delen en begon in 1967 ons moederbedrijf ‘Pannekoekhuis Strijland’ in Rheden.

Wij hebben de eer om als derde generatie deze mooie traditie voort te zetten. Zodat iedereen kan blijven genieten van ons unieke familierecept. Inmiddels bieden we meer dan zestig soorten ambachtelijk gebakken pannenkoeken. Smullen voor alle leeftijden. Met dank aan Oma Westdijk.

Pannenkoekentoen

Nieuwe geschiedenis

Vandaag de dag is Reuvershoeve een begrip in de buurt én in de verre omstreken. Een plek waar iedereen voor z’n plezier naartoe gaat. Maar… er doen wonderlijke verhalen de ronde over deze landelijk gelegen boerderij. Zo vreemd zelfs, dat de boerderij jarenlang leegstond.

Op het toenmalige landgoed Reuversweerd hebben, volgens de overleveringen, spookachtige taferelen plaatsgevonden. De eeuwenoude, karakteristieke eik die het landschap voor Reuverhoeve bepaalt, heeft misschien dingen gezien die het daglicht niet kunnen verdragen. Niemand durfde het aan om er te gaan wonen. Laat staan om een zaak te beginnen. Tot wij, de familie Westdijk, in 2014 deze historische locatie weer tot leven hebben gewekt. Met een ambachtelijk pannenkoekenrestaurant. Het begin van een nieuw wonderbaarlijk hoofdstuk…

Nieuwe geschiedenis

Pure ingrediënten

De beste recepten beginnen bij de beste ingrediënten. Bij Reuvershoeve houden we van pure producten. Voor het bereiden van onze gerechten kiezen wij daarom o.a. voor ingrediënten van Chefs Culinar. En bij Reuvershoeve houden we van het oosten van het land. Daarom werken we ook veel met de ingrediënten van ambachtelijke bedrijven uit de buurt. Van dagverse eieren tot melk. En van spek tot biologische honing. Kom proeven.

Pure ingrediënten

Koffie van bonen uit de buurt

De koffie van Reuvershoeve is gemaakt van de beste koffiebonen van Moods Coffee uit Doetinchem. Hun hoogwaardige, met aandacht geselecteerde en gebrande Arabica-koffiebonen zijn de kern van een fantastische koffie. Of dat nu een krachtige espresso is, een mooie latte of een waar barista-kunstwerk: het is keer op keer een moment om van te genieten. En dat van op en top Nederlandse kwaliteit. Een mooie win-win situatie: wij steunen een lokale ondernemer en u kunt genieten van de beste koffie uit de buurt.

Koffie van bonen uit de buurt

Reserveren bij Reuvershoeve

Zo, heeft u al trek gekregen na het bekijken van onze menukaart?

De keuken is geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

Reserveren tot 8 personen is niet nodig! Wij proberen u bij binnenkomst z.s.m. aan een mooie tafel te plaatsen.

Voor groepen vanaf 8 personen kunt u telefonisch reserveren tussen 11:00 en 17:00 uur of tot een dag van tevoren per email info@reuvershoeve.nl wij zullen u dan zo spoedig mogelijk antwoorden.

Op maandag en dinsdag zijn wij gesloten en zal uw vraag op woensdag beantwoord worden.

Op 1e en 2e paas-en pinksterdag is reserveren mogelijk tot 20 personen.

In de maand december zijn wij 24 december t/m 1 januari 2025 gesloten.